32ª Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners << Notícies

Més de 25.000 persones visiten la 32ª Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

 

Més de 25.000 persones han passat per la 32ª edició de la Festa de la Ratafia a Santa Coloma de Farners, del dijous 7 al dimenge 10 de novembre, per bé que la majoria d’activitats es concentren el cap de setmana. Un any més, la festa ratafiaire ha atret la curiositat dels visitants i ha implicat novament als veïns i veïnes de la ciutat que han viscut amb intensitat les nombroses activitats que s’hi han organitzat.  

La Vela de la Ratafia, on s’hi han exposat productes elaborats amb ratafia, la Casa de la Paraula, a on s’hi han pogut visitar diverses exposicions, el Ratàfiarium, les parades de productes artesanals de la plaça Farners, la plaça del Firal o la Rambla, han estat els punts a on hi hagut grans concentracions de gent de manera continuada, des del matí fins a la nit.  

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i des de la Confraria de la Ratafia, organitzadors de la festa, s’ha tancat aquesta edició fent una valoració molt positiva per la gran participació i ambient que hi ha hagut durant el cap de setmana. Durant aquests dos dies són múltiples les activitats que es poden trobar a la capital de la Selva, totes a l’entorn d’aquesta beguda, la ratafia, que conté l’essència de la terra, de la natura, del paisatge, de cultura, de tradició i de país.  

Una ratafia de la Cellera de Ter s’emporta el primer premi del Concurs de la Ratafia

Lali Boix, de la Cellera de Ter, ha rebut el primer premi d’aquest concurs que ja arriba a la 32ena edició. El segon premi ha estat per Cristina Pulido, de Salt, i el tercer per a Lídia Cabanillas, de Sant Celoni. Laura Forroy de Santa Coloma de Farners ha rebut el premi a la millor ratafia local.  

Els premis es van fer públics en el decurs del sopar de la ratafia que va aplegar 574 persones. Al concurs 2013 s’hi han presentat 196 ratafies, 19 més que l’edició anterior. Entre els participants hi ha ratafiaires de Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Girona, Barcelona, Cassà de la Selva, Amer, Moià, Riudellots, Sant Hilari, la Seu d’Urgell i fins i tot una que ha arribat des de Nova York. El jurat de la darrera fase del concurs ha estat format per Antoni Roig, Xavier Codina, Carme Bosch, Anna Selga i Anna Vicens.