Referent en la cuina gironina << Notícies

Mor Lluís Feliu xef del restaurant l'Aliança d'Anglès

 

El xef del restaurant l'Aliança d'Anglès, Lluís Feliu, va morir la nit de Nadal als 57 anys a conseqüència d'un càncer. Les comarques gironines perden un referent de la gastronomia, un cuiner que juntament amb el seu germà Josep Maria van saber reinventar el cafè familiar i convertir-lo en un restaurant de primer nivell que va aconseguir una estrella Michelin el 2009.

Lluis Feliu juntament amb el seu germà Josep Maria, encarregat de la sala, representen un dels casos en què un espai familiar i d'arrel s'ha reconvertit en un restaurant d'alta gastronomia oferint el millor de la cuina del territori amb apostes arriscades i contemporànies. D'aquesta manera és com l'Aliança d'Anglès va aconseguir una estrella Michelin el 2009, que ha mantingut fins l'actualitat.

El cuiner, a més, havia rebut recentment el Bolet d'Or de la Unió Boletaire Arbucienca per la seva tasca de difusió i promoció dels bolets de la comarca a la seva cuina. També havia obtingut juntament amb 15 restaurants gironins amb estrella Michelin el premi de la Mosca de Sant Narcís, que cada any organitza el Col·legi de Periodistes de Girona.

El restaurant l'Aliança es troba ubicat en un edifici amb arrels modernistes a la zona del casc antic d’Anglès. Es tracta d'una construcció del 1919 feta pels pagesos del poble que formaren un sindicat agrícola amb el mateix nom: l’Aliança. Els pares dels dos germans Feliu havien posat en marxa l’establiment com a cafè, fa uns 60 anys. Així va seguir fins el 2000 quan els germans Feliu van decidir centrar-se en l’activitat de la restauració, després de quatre anys treballant en un espai petit habilitat com a restaurant dins el mateix cafè.