Ruta del Vi de l'Empordà << Notícies

Neix el Club de producte Ruta del Vi de l’Empordà

 

Neix el club de producte Ruta del Vi de l’Empordà, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que té per objectiu aglutinar, estructurar i comercialitzar els diferents recursos i serveis turístics d’interès de la zona vitivinícola de l’Empordà i així poder aconseguir la certificació de la marca «ruta del vi», que atorga la Asociación Española de Ciudades del Vino (ACEVIN).

La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballen per obtenir la certificació “ruta del ví” i per això van adherir-se a ACEVIN el gener del 2012, i així donar un impuls al desenvolupament de l’enoturisme a la destinació turística Costa Brava.

El Patronat de Turisme considera que la creació del Club de producte Ruta del Vi de l’Empordà ajudarà la demarcació, que és un territori productor de vins i caves amb identitat pròpia i amb segell de DO; a fer un pas endavant en l’estructuració del producte enoturístic i a obtenir la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN un cop hagi estat auditada i hagi assolit els requisits normatius que s’estipulen: sostenibilitat de l’activitat, sistemes de control de qualitat, infraestructures, mesures mediambientals, oferta específica (cellers, restaurants, allotjaments, activitats, productes, oci temàtic, comerços, agències receptores, etc.), entre d’altres.

Les bases per a la creació del Club de producte Ruta del Vi de l’Empordà s’han presentat dilluns 25 de juny al Celler Espelt de Vilajuïga, davant de seixanta representants del sector turístic públic i privat de la demarcació vinculats al món de la viticultura, la restauració, les empreses d’activitats, l’hostaleria, etc. L’acte ha anat a càrrec de Ramon Ramos, conseller director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Cristina Prat, gerent de la Ruta del Vi Ribera del Duero, i Lluís Tolosa, escriptor i autor de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà.

Club de producte Ruta del Vi de l’Empordà

El club serà una plataforma de col·laboració públic – privada impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i que compta amb la col·laboració del Consell Regular de la DO Empordà i els consells comarcals de l’Alt Empordà i Baix Empordà. La finalitat d’aquesta plataforma és la d’aglutinar, integrar, estructurar i comercialitzar els diferents recursos turístics i serveis turístics d’interès de la zona vitivinícola de l’Empordà. El club agruparà voluntàriament empreses vinculades al sector enogastronòmic de l’Alt i Baix Empordà i inclourà entitats i empreses com ara cellers de la DO Empordà, botigues especialitzades en vi, restaurants i bars de vins, museus i centres d’interpretació, centre tractaments de vinoteràpia, oficines de turisme i municipis, empreses d’allotjament, oci temàtic, guies turístics, agències receptives.

Projecte estatal Rutas del Vino (ACEVIN)

Rutas del Vino de España és un projecte de l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN), amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat, que potencia l’activitat enoturística en aquelles zones d’Espanya vinculades a la cultura i el món del vi per contribuir al seu desenvolupament econòmic i social.

El gener de 2012, la Diputació de Girona es va adherir a aquest projecte Rutas del Vino de España -en el qual participen ajuntaments i autonomies- liderat i gestionat pel Patronat de Turisme. A l’actualitat a l’Estat espanyol existeixen 21 rutes del vi, 17 de les quals ja tenen certificació i la resta estan començant a realitzar tràmits per obtenir-la. La marca Rutas del Vino s’ha convertit en un referent estatal en matèria enoturística i compta amb el suport de l’Administració de l’Estat espanyol a través del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i de Turespaña.