1ª edició Premis Umami << Notícies

Nou cuiners presenten els seus plats a la final dels Premis Umami

 

Els cuiners finalistes dels restaurants Les Magnòlies (Arbúcies), Hotel Aiguablava (Begur), Balneari Vichy Catalan (Caldes de Malavella), La Calèndula (Girona), Hotel Medes II (L’Estartit), Les Oliveres (Riudellots de la Selva), Bubbles (Girona), El Celler de Can Roca (Girona) i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona han elaborat en directe aquest dilluns 8 d’abril els plats seleccionats pel jurat que opten a guanyar el premi d’innovació gastronòmica.

Dels 30 participants inscrits, el jurat va rebre 19 propostes vàlides per cada una de les tres categories del premi, basades en la utilització de tres productes del porc la ploma, la careta i els garrons com a base dels plats. D’aquestes, se n’han seleccionat les tres millors de cada categoria, que han participat a la jornada final celebrada aquest dilluns 8 d’abril a les instal·lacions del FoodLab de Riudellots de la Selva.

Els plats finalistes de la categoria de receptes elaborades amb ploma són la ploma ibèrica en amanida d’algues, tomàquet i allioli, presentada per Victor Trochi del Restaurant Les Magnòlies d’Arbúcies; la ploma marinada amb cruixent de nou de macadamia, escuma de coco i pinya al forn elaborada per Aida Ferrés de l’Hotel Aiguablava de Begur; i els canelons de ploma i granny Smith amb esfèric de pèsol i bearnesa de xocolata, proposats per Marc Calvo de l’Hotel Medes II situat a l’Estartit.

Pel que fa a plats elaborats amb careta de porc, les tres propostes que competeixen pel  guardó Umami són el ravioli farcit de careta confitada amb pèsols llàgrima del maresme, proposat pel xef Héctor Martínez membre de l’equip del Celler de Can Roca de Girona; els tallarins de careta i porros amb bacallà escaldat a baixa temperatura i xip de morro elaborats per Sergi Rodríguez de Les Oliveres de Riudellots de la Selva; i la careta de porc crocant amb soja, oli de sèsam i mel, caneló de gambes amb un toc fumat i praliné de romesco, presentat per Àngel Garcia, del restaurant Bubbles de Girona.

Per últim, en la categoria de receptes preparades amb garrons de pernil, el plats finalistes són la rèplica de braó de porc farcida de bolets amb gerds salvatges de David Heras del Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella; el Fals Ossobucco amb Ratafia proposat per Àngel Castel, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona; i el garró de porc sense feina amb flor de taronger, garrofes i cruixent d’espígol, elaborat per Iolanda Bustos de La Calèndula de Girona.

Els cuiners finalistes han elaborat les seves receptes seleccionades davant del jurat a la cuina auditori del FoodLab aquest dilluns en una jornada oberta únicament als cuiners finalistes, al jurat i als mitjans de comunicació que ho vulguin cobrir. A partir d’aquí el jurat farà la deliberació final per triar el plat guanyador de cada categoria, que serà guardonat amb el Premi Umami, 1.500 € i un val per 8 hores de serveis al FoodLab. L’entrega de premis tindrà lloc el 15 d’abril al FoodLab.

Un jurat amb estrelles Michelin, crítics i especialistes gastronòmics

Entre els membres que actuen com a jurat dels Premis Umami hi ha els cuiners gironins Quim Casellas (Hotel Casamar de Llafranc) i Joan Piqué guardonats amb sengles estrelles Michelin, representants de l’Acadèmia de la Gastronomia Catalana i de l’Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, o els crítics gastronòmics Josep Guardiola (Gastronomia i Oci) i Josep Vilella (5 a Taula, La Vanguardia).