Gastronomia a la Garrotxa << Notícies

Novembre gastronòmic a la Garrotxa

 

El mes de novembre farà les delícies dels més gourmets de la Garrotxa i rodalies amb les diferents propostes que podeu trobar-hi a partir de l’1. Des de la Ruta del Vi D.O Catalanes, la 28ª Mostra Gastronòmica durant tot el mes en diversos restaurants de la comarca amb el tradicional Sopar de Cloenda i la Fira Origens de productes d’alimentació a Olot el cap de setmana del 10 i 11 de novembre.

28ª Mostra Gastronòmica i Sopar de cloenda

De l’1 al 30 de novembre es podran degustar els tradicionals “Menús de la Mostra” on diversos restaurants de la comarca han elaborat un plat especial per a l’ocasió. La novetat d’aquest any és que el preu dels menús és el mateix per a tots els establiments. Una tarifa plana de 25€ per menú, que inclou un primer i un segon plat, postres, pa, vi i aigua.

Hi participen els restaurants l’Hostal dels Ossos (Batet de la Serra); la Fonda Sigués – Restaurant Cal Parent, la Cúria Reial i el Restaurant Oliveras (Besalú); restaurant L’Hostalet (Hostalet d’en Bas); Restaurant Barris – Fonda Barris (Joanetes); Bar Hostal del Sol, La Barra d’en Regue Gastrobar, Restaurant Bar la Brasera, Font Moixina, La Deu, La Quinta Justa, Sa Dragonera, Self La Garrotxa (Olot); Restaurant Sant Miquel (Sant Esteve d’en Bas); Restaurant Ca la Matilde (Sant Feliu de Pallerols); Cal Sastre i Can Xel (Santa Pau).

Per concloure tots els actes gastronòmics del 28 de novembre es farà el sopar de cloenda de la 28a Mostra Gastronòmica. Una oportunitat per degustar els plats que han elaborat els establiments en el menú de la Mostra en un sol àpat. El sopar està format per 13 aperitius, un plat principal i 3 postres i té un preu de 50€. Aquest any el forn encarregat d’elaborar el pa és el Forn Bataller dels Hostalets d’en Bas.

En el transcurs del sopar, com cada any des del 1995, es lliuraran els Volcanets d’or i d’argent, distincions a les persones i empreses que col·laboren en la difusió de la Garrotxa arreu del món. El Volcanet d’or serà per Teràpia de Shock, per la seva projecció exterior i promoció de la Garrotxa a través de la seva música. El Volcanet d’argent serà per l’empresa Dibesa - Darnés, empresa especialitzada en la distribució de begudes i alimentació per al sector de l’hostaleria amb més de 50 anys d’experiència. També es farà un homenatge a un establiment agremiat per la seva trajectòria professional i antiguitat que en aquesta edició serà per a la família Arnau Planellas de l’establiment associat Fonda Arnau – Restaurant Can Remena de les Planes d’Hostoles. Tots els assistents rebran, com a detall, el plat de la Mostra, cada any amb un nou disseny.

Ruta del Vi DO Catalanes

Des de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa s'ha engegat el projecte “Fa més mal l’aigua que el vi”, la Ruta del vi de les DO catalanes a la Garrotxa. Tot i que aquesta comarca no és terra de vins, s’ha creat una ruta enològica a través dels diferents establiments de la zona per donar a conèixer i promoure les diferents DO Catalanes. Així que de l'1 al 30 de novembre, cada bar o restaurant disposarà d’un vi d’un celler concret i d’una DO per aconseguir una ruta diversa i atractiva. Cada vi anirà acompanyat d’un aperitiu i el cost serà de 2,5 euros copa de vi + aperitiu.

Fira i Sopar Orígens

Per donar el tret de sortida del Mes Gastronòmic i coincidint amb la Fira Orígens, fira agroalimentària de productes de qualitat, que es realitzarà a Olot el cap de setmana del 10 i 11 de novembre (www.firaorigens.cat), el col·lectiu Cuina Volcànica i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa elaboraran el Sopar Orígens el divendres 9 de novembre a les 21.00h a la Sala Torín d’Olot.

Un sopar degustació a peu dret on es combinaran diferents tastos cuinats amb productes del territori i de proximitat. També hi haurà una barra de vins i l’actuació musical de The Wax, 4 musics de l’escena barcelonina que combinen soul, rythm & blues i pop britànic. El preu del sopar és de 30€ que es poden comprar o reservar a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa o a l’Oficina de Turisme d’Olot.