Fires internacionals << Notícies

Presència d’empreses gironines en tres fires internacionals

 

Diverses empreses gironines han estat presents en tres fires internacionals el febrer passat, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). En concret, han participat a la fira Fruit Logistica de Berlín, al certamen Gulfoods de Dubai i a la fira Vinisud de Montpellier.

Les empreses Girona Fruits SCCL, de Bordils (Gironès) i Giropoma SL, d’Ullà (Baix Empordà), ambdues Indicació Geogràfica Protegida, van participar a la fira Fruit Logistica de Berlín del 8 al 10 de febrer. Un total de 16 empreses catalanes productores i exportadores de fruita van ser presents en el certamen més rellevant d’Europa dedicat a la fruita i les hortalisses.

Pel que fa a la 17a edició de la fira Gulfood, que va tenir lloc del 19 al 22 de febrer a Dubai (Emirats Àrabs Units), hi va ser present l’empresa de carn de gall dindi Font-Cana SA, de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). En aquest certamen anual d’alimentació i begudes no alcohòliques destinat exclusivament a públic professional, hi va haver representades un total de 14 empreses catalanes.

Finalment, en relació al sector vitivinícola, el celler Arche Pagés SL, de Campmany (Alt Empordà) i de la DO Empordà, ha estat present a la fira Vinisud de Montpellier, del 20 al 22 de febrer. Es tracta d’una fira professional de referència dels vins produïts a la zona del Mediterrani, que té lloc cada dos anys a la ciutat francesa de Montpellier.

El DAAM ha organitzat la participació d’aquestes empreses catalanes en aquestes fires internacionals a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes S.A (Prodeca).