Alimentaria 2014 << Notícies

Presència especial de la restauració a l’Alimentaria 2014

 

Alimentaria 2014 tindrà lloc del 31 de març al 3 d’abril al recinte de Gran Via de Barcelona i en aquesta edició amb una especial presència del sector de la restauració. La gran novetat d'aquesta edició, doncs, serà l'espai "The Alimentaria Experience", vinculat al saló Restaurama, que aglutinarà totes les activitats relacionades amb el món de la restauració i la gastronomia. S'hi succeiran demostracions culinàries en directe, aules i tallers gastronòmics magistrals, tastos, degustacions, conferències, entre altres iniciatives amb la finalitat de mostrar tendències, aportar inspiració i solucions al restaurador.

Per aquest espai passaran alguns dels cuiners més reconeguts del panorama internacional com Joan Roca (Restaurant El Celler de Can Roca), Carles Gaig (Restaurant Fonda Gaig), Carme Ruscalleda (Restaurant Sant Pau), Romain Fornell (Restaurant Caelis), Nandu Jubany (Restaurant Can Jubany), Francis Paniego (Restaurant Echaurren) o Maria José San Román (Restaurant Monastrell), entre molts altres. Així mateix, en aquest entorn se celebrarà la final del Concurs Cuiner de l'Any en el qual participen xefs professionals de tot el territori espanyol.    

D'altra banda, dins de "The Alimentaria Experience" s'inclourà l'espai de tast de vins "Vinorum" que sota la denominació "50 trencadors" presentarà una sèrie de vins que es desmarquen dels motlles habituals per connectar amb nous consumidors, principalment amb el públic jove.

Com a complement, en aquesta zona exposaran diferents empreses fabricants de productes de IV i V gamma que habitualment subministren al canal Horeca. Aquí, es mostraran porcions d'aliments frescos nets i conservats durant més temps per tecnologia de buit o atmosfera modificada o bé aliments cuinats amb tractament tèrmic la caducitat dels qual s'allarga setmanes, mesos o fins i tot anys. Són sectors en creixement, dels quals l'ús dels seus productes aporten múltiples aplicacions i avantatges pels restauradors.

L'organització estima que l’edició 2014 d’Alimentaria superi els 140.000 visitants, el 35% procedent de fora d'Espanya.

Objectiu d’internacionalització

Un dels objectius de la fira és la internacionalització. Per a això el saló barceloní s'ha promocionat per mig món per identificar i atreure compradors i distribuïdors de mercats emergents a la fira. A part del clar posicionament a Llatinoamèrica, cobren interès Àsia i Orient Mitjà com a zones geogràfiques prioritàries, ja que és aquí on les exportacions agroalimentàries tenen gran potencial de creixement. Amb tot, el saló incidirà també als països europeus, que constitueixen, encara, la principal destinació dels productes alimentaris espanyols (un 68,3% del total). Des de 2009, la indústria espanyola de l'alimentació i begudes està augmentant les seves vendes a l'exterior a un ritme anual proper al 10%.

El director general d'Alimentaria Exhibitions i màxim executiu del saló, J. Antoni Valls, explica que Alimentaria 2014 s'ha bolcat a atreure la millor demanda internacional. "Els operadors estrangers trobaran a la fira la magnitud, fortalesa, caràcter innovador i potencial exportador de la nostra indústria agroalimentària", assegura Valls. L'objectiu és aconseguir agendar més de 8.000 reunions de treball entre expositors i professionals de delegacions visitants de 60 països. Valls recalca: "Alimentaria reforça la natural vocació exterior d'aquesta indústria, consolidant-se com una eficaç plataforma perquè les empreses participants, sobretot pimes, accedeixin a nous mercats".

Indústria i gastronomia en 12 salons

Faltant poc més de quatre mesos per a la seva celebració, Alimentaria ja té reservat el 88% de la seva superfície prevista. L'emblemàtica fira barcelonina, que cobreix totes les famílies de productes de la indústria de l'alimentació i begudes, mostrant les interrelacions entre elles i les seves connexions amb el món gastronòmic, s'estructura en 12 salons monogràfics.  Intervin, Saló dels vins i espirituosos; Intercarn, Saló dels productes carnis i derivats; Interlact, Saló dels productes làctics i els seus derivats; Multiproducto, Saló dels productes alimentaris en general; Olivaria, Saló de l'oli d'oliva i olis vegetals; Mundidulce, Saló dels dolços, galetes i confiteria; Expobebidas, Saló de les aigües, begudes refrescants i cerveses; Expoconser, Saló de les conserves i semi-conserves; Interpesca, Saló dels productes del mar, aqüicultura i piscifactoria; Congelexpo, Saló dels productes congelats; Alimentació Ecològica, Saló de l'alimentació ecològica; Restaurama, Saló Internacional de l'alimentació fora de la llar.