Fira Food & Hotel Asia << Notícies

Presència gironina a la fira Food & Hotel Asia a Singapur

 

Cinc empreses gironines participen del 17 al 20 d’abril a la fira Food & Hotel Asia, a Singapur, de la mà del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). En total, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), participaran a aquesta fira 17 empreses catalanes d’alimentació i begudes.

Les empreses gironines a la fira són Càrnica Batallé SA, amb carn de porc congelada, de Riudarenes (Selva); Frigoríficos Costa Brava, amb porc congelat, de Riudellots de la Selva (Selva); Friselva SA, amb carn de porc fresca i congelada, de Riudellots de la Selva (Selva); Innoducky SL – Mas Pares Foie Gras, amb foie gras d’ànec i oca en conserva, semiconserva i congelat, caviar de foie gras i pernil d’ànec, de Sant Martí Sapresa (Selva); i Promolac, amb postres i sopes, de Cornellà de Terri (Pla de l’Estany).

Food & Hotel, de caràcter biennal, serveix com una de les plataformes de negocis més importants per al sector agroalimentari a tota Àsia, especialment al Sud-est Asiàtic. En la darrera edició, 37.624 visitants professionals de 91 països diferents van conèixer els productes de les 2.400 empreses expositores procedents de 59 països.

Amb un PIB per càpita de 33.054 €, Singapur està considerat com el tercer país més competitiu del món i una de les economies més obertes, amb un índex d’obertura de 297,07%. El 90% dels productes alimentaris provenen de les importacions. El consumidor és d’alt poder adquisitiu i exigent pel que fa a la qualitat dels productes, disposa de cultura culinària, i entén i valora el bon menjar i beure. L’origen i la marca dels productes hi tenen força importància. El sector alimentari i, en particular els productes "gourmet", es troba en expansió. Els sis primers mesos del 2011, les importacions a Singapur van créixer força: les begudes un 41%,  els productes carnis de porc un 95%, els olis un 27%, i la resta de productes alimentaris un 30%.