'És Farina de Girona' << Notícies

Pa artesà fet amb 'És Farina de Girona', un pa amb nom i cognoms

 

El Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines ha presentat aquest 27 de novembre el pa elaborat amb “És Farina de Girona” una marca que vol promocionar farina d’aquí i de qualitat i que dóna un "pa amb nom i cognoms". Es tracta d’una farina conreada per 22 pagesos de les comarques en més de 200 hectàrees sembrades, amb un total de 800.000 quilos de blat i 4.000.000 peces de pa.

La marca “És Farina de Girona” vol promocionar “farina d’aquí, de qualitat, salut, l’excel·lència del pa”, segons el dossier promocional del gremi. Aquesta matèria prima permet elaborar als Flequers Artesans de les Comarques Gironines el seu pa amb farina d’uns blats seleccionats i produïts en camps de pagesos de les nostres comarques i conreats sota els controls de la producció integrada.

El Gremi destaca com a valors d’aquesta farina la qualitat, les propietats organolèptiques, producte de Km 0, respecte pel medi ambient, respecte per la salut de les persones, el valor anomenat Responsabilitat Social Corporativa (RSC), respecte pel paisatge, respecte pels oficis.

Pel que fa als objectius del projecte, es tracta de trobar la diferenciació dels Flequers Artesans i “l’excel·lència del pa, combinant farina d’aquí i el talent dels Flequers Artesans”. Per això la presentació s’ha fet al Santuari dels Àngels en una exposició de pans elaborats pels flequers artesans de les nostres comarques.

"Un pa amb nom i cognoms"

El Gremi de Flequers Artesans considera que es tracta “d’un pa amb nom i cognoms”, ja que es pot donar el nom de tots els que intervenen en el procés: el nom del pagès que sembra el blat, el camp on el planta, qui el recull, la farinera que el moltura i el flequer que l’elabora.

En aquest acte s’ha fet entrega als Flequers Artesans de les Comarques Gironines del Certificat de Blat conreat amb producció integrada emès per LGAI Technological Center SA, que garanteix que “És Farina de Girona” prové dels camps de 22 pagesos i que han estat controlats i auditats complint el que exigeix el conreu integrat.

Han intervingut a l’acte el president del Gremi, Robert Figueras i Gimbernat; i en Jordi Roca, del Celler de Can Roca, padrí de Flequers Artesans de les comarques gironines. Hi han assistit unes 100 persones, entre pagesos, flequers, representants d’altres gremis de Catalunya, i el president de la Federació de Gremis de Flequers de Catalunya, Vilamala.