Patrimoni de la Humanitat << Notícies

Presenten la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat

 

S’ha presentat a Barcelona la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: Candidatura UNESCO 2013. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat el 14 de febrer i ha mostrat confiança en què això sigui possible. “Si fem pinya tots plegats ens en podem sortir”, ha manifestat i ha assegurat que “està a les nostres mans” que la cuina catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Mas ha comparat la cuina amb els castellers, que van rebre aquesta distinció el 2010 i ha destacat que al món de la cuina a Catalunya hi ha “creativitat, talent i lideratge mundial”. Alhora que ha recordat la dimensió econòmica del món de la gastronomia “que està vinculat directament al creixement econòmic del país i a la capacitat de crear riquesa”.

En la presentació de la campanya, amb prop de 300 assistents, també han intervingut la directora i el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí i Xavier Mestres, respectivament, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, i el catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona Antoni Riera Melis, que col•labora en el projecte. Hi han assistit, entre d’altres, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.