Poma de Girona << Notícies

Primera Poma de Girona de la temporada

 

El cuiner Joan Roca ha presentat aquest dijous 9 d’agost la collita de la primera Poma de Girona d'enguany, en un acte celebrat al Centre IRTA-Mas Badia, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya. El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona ha volgut  celebrar de d'aquesta manera simbòlica la sortida d'aquesta fruita.

El cuiner del Celler de Can Roca, el segon millor restaurant del món segons la revista The Restaurant Magazine, ha expressat el seu entusiasme per ajudar a promoure els productes de la nostra terra.
 
L'acte ha comptat també amb la presència del president de la IGP Poma de Girona, Venanci Grau, que ha destacat els esforços realitzats en els darrers anys per aconseguir uns bons nivells de comercialització, que "avui en dia situen el 75% de la producció de la Poma de Girona en el mercat espanyol i el restant 25% a l'estranger".
 
En aquest sentit, el director de l’IRTA-Mas Badia, Josep Maria Pagès, ha manifestat que el suport dels investigadors i tècnics del centre hi juga un paper fonamental, ja que "aquest centre representa una referència per a les cooperatives i empreses que formen el sector fructícola, creant així un punt de connexió amb el Consell Reguladors de la IGP Poma de Girona".