II Mes de la Xocolata << Notícies

Puigcerdà fa el seu campanar de xocolata

 

Puigcerdà presentarà el seu campanar com a figura de xocolata el pròxim 22 de març. La figura representarà el monument emblemàtic de la vila de Puigcerdà i és un dels actes dins la segona edició del Mes de la Xocolata que s’està celebrant aquest mes de març i en el qual hi ha hagut tastets de xocolata, així com altres activitats.

La presentació serà les 17.00 h de la tarda al Centre d’Acollida Turística (CAT) i hi haurà un berenar popular. Tot dos actes estaran amenitzats amb activitats familiars, animació, jocs tradicionals, espectacles dansa i tallers infantils. El mateix dia al matí, també dins els actes del II Mes de la Xocolata, hi haurà concurs de pastissos, amb les categories professional i particular.

Durant tot el mes de març Puigcerdà celebra la segona edició del mes de la Xocolata amb activitats relacionades amb la xocolata de l’1 al 31 de març (de dimarts a dissabte). Durant tots els dies de Setmana Santa es podran degustar l’àmplia gamma de xocolates que comercialitza “Lindt Chocolates”, el patrocinador oficial.
 
Com l’any passat, el mes ha estat ple de tallers i activitats relacionades amb el món de la xocolata, dirigides a tot tipus de públic. Tallers gastronòmics per a totes les edats, concursos de pastissos de xocolata, conta contes, xocolatada popular, etc.
 
La xocolata també ha estat present al comerç i a la restauració ja que l’Associació de comerç de Puigcerdà, i l’Associació gastronòmica “Cuina Pirinenca de Cerdanya” han tornat a donar suport a aquesta activitat. Els comerciants obsequien les compres a les botigues associades amb bombons, mentre que els restauradors ofereixen al llarg de tot el mes plats cuinats amb xocolata.
 
Per l’acte d’inauguració que es va celebrar l’1 de març, els pastissers de la Cerdanya van elaborar una tauleta gegant de xocolata de 100 metres que van poder tastar els assistents.

Aquest any, com a novetat, el Bus Alícia,  va visitar Puigcerdà del 5 al 9 de març. Per una banda, amb tallers escolars destinats a fomentar els bons hàbits alimentaris entre els més petits i per altre amb lliure accés al públic en general per visitar-ne l’exposició.