Homenatge a la família Roca << Notícies

Sant Martí de Llémena homenatja a la família Roca

 
La família Roca va rebre diumenge 23 de març al migdia un emotiu homenatge a Sant Martí de Llémena. Montserrat Fontané i Josep Roca, originaris d’aquesta població, van ser nomenats fills predilectes i els tres germans Joan, Josep i Jordi, fills adoptius del municipi.
 
L’acte va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat, Artur Mas, nombrosos representats de la societat civil que van donar suport al nomenament de la família Roca, així com molts veïns que van omplir de gom a gom la plaça de l’Església on es va celebrar l’acte.
 
Montserrat Fontané es va mostrar molt emocionada després de rebre la distinció com a filla predilecta i va assegurar que es tractava “del millor homenatge que li podien fer”. 
 
Josep Roca, que va parlar en nom dels tres germans, va fer un discurs ple d’emoció i de records sobre els seus pares i la seva relació amb Sant Martí de Llémena. “Gràcies a aquest poble per fer als pares el millor regal possible”, va assegurar Josep Roca, que va afegir que Sant Martí és “el rovell de l’ou de la cuina que hem mamat”.
 
Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar la rellevància internacional de la cuina catalana. “Podríem dir que la cuina catalana és avui el Silicon Valley de la cuina mundial”, va explicar.
 
El reconeixement als artífexs del restaurant El Celler de Can Roca i als seus pares és fruit de la moció unànime que van aprovar el 27 de gener tots els membres del consistori on es destaca el paper de la família Roca a l’hora de donar a conèixer el nostre territori a tot el món i el fet de fer-ho amb una modèstia i una senzillesa que, segons la mateixa moció, “hauria de ser exemple per a tots”. 
 
Sant Martí de Llémena i la iaia Angeleta, l’origen de tot plegat
 
Els pares dels germans Roca són originaris de Sant Martí de Llémena, on les seves famílies tenen un llarg historial relacionat amb el món de la hostaleria. Josep Roca és fill de Can Reixach, actualment encara un restaurant, mentre que Montserrat Fontané va néixer a Can Batista. 
 
Allà va ser on va entrar en contacte amb el món de la cuina gràcies a la seva mare Angeleta, que donava menjar als passavolants i boscatans de la muntanya de Rocacorba. I és a partir d’aquí que Montserrat Fontané ha transmès als seus fills l’ensenyança de cuinar amb respecte, afecte i generositat, uns valors que també són els que ara han fet que el consistori vulgui distingir els membres de la família Roca.