Guia Michelin 14 << Notícies

Set restaurants catalans reben la primera estrella Michelin en la guia del 2014

 

Set restaurants catalans s’estrenen a la Guia Michelin 2014 amb una estrella de la prestigiosa guia. Mantenen les tres estrelles el Celler de Can Roca, dels germans Roca (Girona) i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda (a Sant Pol de Mar). La novetat a nivell estatal ha estat la tercera estrella per el restaurant Diverxo, de David Muñoz, a Madrid. La guia 2014, en total, destaca vuit restaurants amb tres estrelles, 19 amb dues i 144 amb una estrella.

Catalunya he rebut set noves distincions en la categoria d'una estrella. L'obtenen els restaurants L’Angle, de Jordi Cruz; 41º, d’Albert Adrià; Gaig, de Carles Gaig; i Tickets, d’Albert Adrià, tots ells a Barcelona ciutat. També obté la primera estrella L’Ós, de Sant Fruitós de Bages, Les Moles de Jeroni Castell, a Ulldecona (Tarragona); i Malena, a Gimenells (Lleida). En total una vintena d’establiments de tot l’estat espanyol han rebut aquesta primera distinció.

Pel que fa a les dues estrelles, a nivell català no hi ha hagut novetats, només la supressió de les del restaurant Can Fabes, pel tancament de l’establiment. Així, mantenen les dues estrelles els restaurants Miramar, de Paco Pérez (Llançà), Les Cols, de Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Olot), Àbac, de Jordi Cruz (Barcelona), Restaurant Enoteca, de Paco Pérez (Hotel Arts de Barcelona) i Moments, de Raül Balam i Carme Ruscalleda (Barcelona). Han rebut la segona estrella a nivell estatal El Portal de Ecahurren a La Rioja i M.B, de Tenerife.

La Guia 2014 s’ha presentat el 20 de novembre al vespre en una gala al Guggenheim Bilbao.