FoodLab << Notícies

S’inaugura oficialment el FoodLab a Riudellots de la Selva

 

El 8 de febrer passat es va inaugurar oficialment el Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial, FoodLab, a Riudellots de la Selva. El centre ja fa un any que va obrir les seves portes i que s’hi treballa, però la presentació oficial va tenir lloc la setmana passada amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Aquest centre, impulsat per l’Ajuntament del municipi i el Consell Comarcal de la Selva, vol convertir-se en un punt de trobada per a empreses gironines i d’arreu del territori català que tinguin relació amb el sector gastronòmic.

El centre FoodLab té com a objectiu facilitar i promoure la col·laboració entre empreses del sector en la introducció de noves tècniques i tecnologies innovadores en els seus negocis, per augmentar així la competitivitat de les empreses del territori; així com també la creació d’una xarxa de coneixement sobre innovació alimentària que es converteixi en un referent internacional, amb empresaris del sector de l’alimentació industrial, centres tecnològics, universitats, organismes públics/privats, indústria turística, experts en el mercat, cuiners, entre d’altres.

Un exemple en són els projectes d’innovació en què empreses gironines ja treballen tutelades per l’entitat encarregada de la gestió, la fundació Knowledge Innovation Market de Barcelona. Molt aviat, aquests projectes començaran a donar els primers resultats. Les empreses interessades poden obtenir més informació sobre el projecte i conèixer les possibilitats de participar-hi visitant www.foodlabhub.com o trucant al 93 266 71 38.

En la seva intervenció, Artur Mas va posar com a exemple “de bases de futur” el centre d’innovació gastronòmica industrial FoodLab. Aquest centre, impulsat per l’Ajuntament del municipi i el Consell Comarcal de la Selva, vol convertir-se en un punt de trobada per a empreses gironines i d’arreu del territori català que tinguin relació amb el sector gastronòmic. “En aquests 4 o 5 últims anys la crisi ha colpejat i continua colpejant molt fort, i s’han perdut moltes empreses, però també se n’han creat de noves, com per exemple el FoodLab, i moltes altres s’han posat al dia per anar endavant aquests propers anys” va dir el president. I va afegir “ens interessa a tots que tota aquesta altra vessant del país, de la qual no es parla tant, se sàpiga”.

A la visita inaugural, a més del president de la Generalitat, hi van assistir l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura; el president de la Diputació, Joan Giraut; el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Faura, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, entre altres autoritats.