Sopar Solidari a la Domus << Notícies

Sopar solidari a la Domus Sent Soví per al Banc dels Aliments

 

L’espai gastronòmic Domus Sent Soví d’Hostalric organitza pel pròxim 25 de gener un sopar solidari per recaptar fons per al Banc dels Aliments. L’àpat, que serà a les 21 hores a l’espai de restauració de la Domus (Passeig dels Ollers, s/n, edifici Can Llensa - Hostalric), consistirà en un sopar informal a base de platets de degustació, cuinats amb productes catalans provinents de la col·laboració de diverses empreses. Com també comptarà amb la participació dels actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

Empreses que hi col·laboren són Bodegues Torres, Caves Mont-Ferrant, Mercagirona, BonÀpat, Arròs Molí de Pals, Ànec de l’Empordà, Can Bech, Galetes Trias, Els Noguers, Roig Perals, Terra Remota, Klimer, entre altres. Un esdeveniment de la mà de Professionals Especialistes d’Hostaleria (PEH), que també hi participaran de forma voluntària al sopar. El tiquet val 25 euros, dels quals 7 van directament al Banc dels Aliments.

La iniciativa, a més, compta amb uns padrins carismàtics, solidaris i compromesos, els actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas (ex-teatre de Guerrilla), que des de fa temps han lligat les seves activitats amb el món de la gastronomia i darrerament han inaugurat l’espai Mams, de vi i gastronomia, a Arbúcies.

Durant el Nadal s’han realitzat diverses campanyes solidàries per recollir aliments, però són moltes les famílies catalanes que cada vegada més necessiten el suport del Banc dels Aliments per tal de poder alimentar-se. Aquest augment de sol·licituds desborda les previsions i reserves del Banc dels Aliments, des d’on es fan crides constants per obtenir donacions de menjar i poder cobrir la demanda existent.

La Domus Sent Soví, que treballa per a la promoció dels productes de la terra i dóna suport a les empreses agroalimentàries catalanes, s’ha volgut solidaritzar amb aquesta necessitat i, amb la voluntat de posar de relleu la continua demanda d’aliments, treballa en xarxa amb diferents empreses i entitats per crear un sopar solidari per recaptar fons que aniran destinats al Banc dels Aliments de Girona.

La Domus Sent Soví

La Domus Sent Soví és un Centre Gastronòmic dedicat a la promoció i difusió del  patrimoni gastronòmic català com a element d’identitat, posant en valor els productes de la terra a través d’experiències al voltant del món de la gastronomia.

Ubicat a Can Llensa, una antiga fàbrica de taps de suro, té quatre espais diferenciats que permeten al visitant conèixer la cuina catalana i els seus productes i viure diverses experiències: l’auditori, on es fan sessions magistrals, showcookings, conferències, taules rodones,  i presentacions; dues aules de cuina, pensades per a tallers, cursos i demostracions; l’espai expositiu on s’exposen i venen els millors productes de proximitat i a on es pot gaudir d’experiències sensorials mitjançant propostes audiovisuals; i l’espai de restauració, que és l’espai de degustació de la cuina catalana.