Sopars a quatre mans << Notícies

Sopars a quatre mans per la Setmana Gastronòmica Gironina

 

El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons oferirà el cap de setmana del 23 i 24 de febrer, dins la Setmana Gastronòmica, diversos sopars a quatre mans, organitzats entre diversos xefs d'aquest grup i d'altres cuiners convidats. Els encontres culinaris tindran lloc al restaurant Tapes 23, a l’Occi i a Cal Ros. El dissabte 23 la ciutat acull també la 4a Mostra Rambleja i Tasta.

Girona Bons Fogons ha preparat uns encontres culinaris ben especials, per oferir menús a quatre mans, elaborats per xefs de cuiners del col·lectiu i d’altres convidats. Al restaurant Tapes 23, tindran lloc dos d’aquests sopars. Per una banda, el dissabte 23 a les 21 h, els xefs Toni Vallory i Pere Malagelada, del restaurant Tapes 23, conjuntament amb Xano Saguer de l'Espai Sucre, prepararan el següent menú (per 42,50 euros):

Mandarina- foie- regalèssia
Temps de flors D.O. Penedés
Ravioli-ànec-pera
Santa Creu de Creixà D.O. Penedés
Tonyina-Soja-Mango
Book Damm
Mantega-Llima- Alfàbrega-Sèsam
Inèdit Damm
Xocolata-Fruita de la passió-Pebre
Cava Agustí Vilaret -Montferrant D.O. Cava
Xocolata-Cacau-Vinagre
Estrella Damm

Al mateix restaurant, el Tapes 23, l’endemà diumenge 24, també a partir de les 21 h, el sopar anirà a càrrec dels xefs Toni Vallory i Pere Malagelada del restaurant Tapes 23, conjuntament amb Iolanda Bustos del Restaurant La Calendula de Girona i Victor Trochi de les Magnòlies d'Arbucies.  Amb el següent menú:

Vellut de tomàquet i maduixes amb gelat de formatge blau i flors
silvestres
Fulla de borraina cruixent farcida de bacallà amb mel i les seves flors
Coca de cendra amb calçots, cargols i romesco de sajolida
Estrella Damm
Esparrecs amb pèsols, formatge i menta
Inèdit Damm
Llenties guisades amb ceba
Cremós de patata amb rovell d’ou a 63º i tòfona
Vi negre Coma Fredosa D.O. Empordà
Les postres:
Poma d’Arbùcies amb tè negre i alfàbrega
Mousse de xocolata amargant i cubs de nata, sobre crema catalana
Entreteniments dolços
Cava, Agustí Vilaret. Montferrant D.O. Cava

Al restaurant Occi, el diumenge 24, el sopar a quatre mans serà elaborat per els xefs Albert Oltra, del restaurant Can Piqué de Montcada i Reixac, Jordi Costabella, de la pastisseria Costabella i Sergi Ballús del restaurant Occi. Oferiran el següent menú (per 42,50 euros):

Aperitiu
Presa “Joselito” curada amb cremós de mongeta del ganxet
Plats
Ceviche de vieira i llagostins
Perdiu dues textures
Cocotxes de bacallà amb carxofa i pesto
Xai rostit amb carbassa i bolets
Formatges de la terra
“Gianduja” de xocolata blanca i pinyons amb mel
Bodega
Aigues minerals
Estrella Damm
Vi i cava
Rigau Ros Blanc Flor
Rigau Ros Criança
Família Oliveda Brut-Jove

Finalment, al restaurant Cal Ros, el diumenge 24 a partir de les 21.30h el menú a quatre mans serà elaborat per els xefs Victor Quintillà, del restaurant La Lluerna (Santa Coloma de Gramenet), en Quim Caselles; del resturant Casamar (Llafranc), en Jordi Roca; del Celler de Can Roca (Girona) i en Jordi Ribas i Christian Castillo; de Cal Ros (Girona). Amb el següent menú (per 42,50 euros):

Aperitius
Mojito sòlid
Macaron de fetge d´ànec a la taronja
Xips d´arròs negre
Entrant
Coulant de patata, tòfona, ou ecològic i suc de rostit.
Primer
Anguila a la brasa amb allipebre i trinxat marí.
Segon
Arròs de l´Estany de Pals amb vedella de Girona i caputxí de ceps.
Postre
Gelat de massa mare (polpa de cacau, lichees, gelat de massa mare i merenga de vinagre)
Cafès, infusions, petit fours (xuixos de Cal Ros)
Aigües, Estrella Damm
Marquès d’Alella GalàcticaSantbru
NegreParxet Ma Cabané
Cava Titiana Pansa Blanca


4ª Mostra Rambleja i Tasta

El dissabte 23 al matí tindrà lloc la 4a Mostra del Rambleja i Tasta, entre les 11 del matí a les 8 del vespre. Durant tot el dia podreu gaudir de degustacions de tasts dels restaurants participants en la mostra gastronòmica, cates de vins, caves i cerveses, tallers de cuina per mainada i adults, un esmorzar de forquilla fet en directe, sessions de cuina en viu i el IV Concurs de Menjar Xuixos de Girona a l'entorn del Punt de Trobada, a la Rambla de Girona.

A l'espai del Mercat del Lleó, l'Associació de Comerciants de Plaça del Mercat, participa amb un vermut solidari i activitats diverses a l'entorn del mercat entre les 11 del matí i les 2 del migdia.