Xuixo gironí a Sardenya << Notícies

Taller i degustació del xuixo de Girona a l'Alguer

 

L’últim diumenge d’abril es va celebrar a l’illa de Sardenya, concretament a l'Alguer, una jornada culinària amb el pa de llevat mare com a protagonista. Aquesta trobada, que es va portar a terme en l'emblemàtic agroturisme Sa Mandra de la ciutat sarda, va estar dedicada al pa i a l'art de la panificació. A més d’investigadors i flequers de l'Alguer i de Sardenya, va comptar amb la presència del mestre pastisser de Casa Moner de Girona, Emili Llorà, que va elaborar el tradicional xuixo gironí.

Manuela Sanna, investigadora en Biotecnologies microbiòtiques i alimentàries de la Universitat de Sàsser, va fer un taller sobre la preparació del pa amb la utilització de llevat mare, un producte natural i que recupera la manera de fer pa tradicional. També hi van participar flequers de diverses localitats de Sardenya, que van portar a terme demostracions del seu pa artístic, autèntiques obres d'art, com és habitual en aquesta terra.

La participació gironina, amb el suport de la delegació de la Generalitat a l'Alguer, va consistir en un taller-degustació del tradicional xuixo gironí, que va ser molt apreciat pels nombrosos assistents. Alguns dels professionals que van assistir al taller s'han interessat en una elaboració personalitzada algueresa del xuixo gironí, un exemple més de les bones i profitoses relacions comercials que s'han establert recentment entre l'Alguer i Girona.