Dia Mundial de l'Alimentació Saludable << Notícies

Tallers sobre alimentació saludable per a joves a la Selva

 

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva i Creu Roja han programat una sèrie d’activitats a diferents municipis de la Selva per a joves, amb motiu del Dia Mundial per a l’Alimentació Saludable que se celebra el 16 d’octubre, amb l’objectiu de tractar l’alimentació equilibrada, saludable i el producte de proximitat. Es faran activitats a les escoles i també en combinació amb restaurants de les poblacions.

S’han programat activitats escolars a Amer i Sant Hilari Sacalm; també tallers de cuina amb restauradors de la zona a Amer, Santa Coloma de Farners i Sant Feliu de Buixalleu.

La primera activitat es portarà a terme el dimecres 17 d’octubre a l’Institut d’Educació Secundària d’Amer, Castell d’Estela. En aquesta sessió, està previst que es faci una dinàmica amb els joves d’ESO per tractar els esmorzars saludables i els productes de proximitat. En el transcurs d’aquesta activitat, s’obsequiarà a tots els participants amb una Poma de Girona. Així mateix, aquesta activitat també es durà a terme a l’IES Anton Busquets i Punset, de Sant Hilari Sacalm, el dia 18 d’octubre amb l’alumnat de segon cicle d’ESO.

Per altra banda, des de l’Oficina Jove s’han programat també tallers per joves que tractaran l’alimentació saludable a partir de l’elaboració de plats, amb col·laboració de joves cuiners del municipi. Així, segons ha confirmat el conseller de Joventut, Emili Oller, a Santa Coloma de Farners es farà un taller de tapes mediterrànies i orientals, el proper dissabte 20 d’octubre, en col·laboració amb el restaurant l’Àgora a la Plaça Farners. Aquesta sessió és totalment gratuïta i està dirigida als joves. Les inscripcions cal que es facin prèviament a l’Oficina Jove de la Selva (www.selva.cat/joventut).El segon taller tindrà lloc a la població d’Amer el dimecres 24 d’octubre en col·laboració amb els cuiners del Rebost de Can Bacus.

Finalment, a la població de Sant Feliu de Buixalleu es faran dos tallers sobre alimentació saludable juntament amb l’Associació de Joves de Sant Feliu de Buixalleu. El primer que porta per títol “Àpats de carmanyola saludables”, es celebrarà els dies 7 i 14 de novembre. En el transcurs d’aquest taller es pretén que els participants treballin l’alimentació equilibrada i saludable a través d’àpats senzills que es puguin portar a la carmanyola, ja que són molts els joves que al dia a dia utilitzen carmanyola per anar a l’institut, universitat o a la feina.

D’altra banda, el segon s’anomena “Menú cromàtic roig” es farà el 28 de novembre, a càrrec de la nutricionista Clara Antúnez. En aquesta sessió es tractarà els conceptes de nutrició a través de la creació d’un menú utilitzant aliments de color roig.