Garoinada 2012 << Notícies

Torna la Garoinada de Palafrugell amb menú complet

 

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza, del 18 de gener al 17 de març, la campanya gastronòmica “La Garoinada”. Per aquesta edició, una de les novetats es troba en els plats del menú. Per primera vegada, els restaurants oferiran, a part de l’entrant de garoines, l’opció de triar entre dos segons plats: una arròs a la cassola o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant. Les postres seran de crema i el vi dels Cellers Espelt. També s’hi ha incorporat el tradicional soldat (cafè amb aigua amb gas) al lloc del cafè. El preu del menú va entre els 35€ i 40€, depenent de l‘establiment. Els restaurants participants són: La Xicra, Xadó (de Palafrugell), Hostal La Llagosta, Hotel Llafranch i Hotel Llevant, (de Llafranc).

Els caps de setmana de Garoinada mantenen el preu, 110€ per persona, i inclouen una nit d’hotel amb esmorzar, un menú de la Garoinada, una excursió en vaixell amb un aperitiu a bord, entrada gratuïta a totes les instal•lacions culturals del municipi i un obsequi. Com a novetat, tots els clients del paquet del cap de setmana obtindran un val de descompte per a les compres realitzades a la botiga de Vins i Licors Grau, nou patrocinador de la campanya.

Pel que fa al material promocional, i continuant amb la línia de la visió artística de la garoina encetada l’any 2004, s’ha editat un cartell que és obra de la jove dissenyadora palafrugellenca Mariona Carreras.


22 anys de Garoinada

La primera campanya gastronòmica La Garoinada va començar l’any 1992 quan el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell van iniciar la primera edició. L’objectiu d’aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat amb productes de la terra i tradicionals i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi a tot el país.

Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que hi han participat en han vetllat per la sostenibilitat del producte central d’aquesta campanya (les garoines). Aquests restaurants adquireixen aquest producte de manera exclusiva a mariscadors professionals i autoritzats i servint-les només durant els dies que dura la campanya.