Productes de l'Empordà << Notícies

Trobada entre productors i restauradors de l'Empordà per potenciar els productes locals

 

El Consell Comarcal del Baix Empordà va organitzar el 9 de maig una trobada entre productors agroalimentaris, restaurants i administracions de la comarca del Baix Empordà per tal d'impulsar aquests sectors i potenciar el consum de productes locals. Al llarg de la trobada es van fer diferents activitats dins el marc del II Saló de la Formació, l’Ocupació i l’Empresa celebrat al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge.

L’objectiu de les activitats és el d'impulsar els sectors agroalimentaris i gastronòmics per potenciar el consum de productes locals, com també millorar el desenvolupament social i econòmic de la comarca. A través de la connexió del sector turístic, especialment la restauració, amb el sector agroalimentari, ambdós importants vertebradors del territori.

La jornada es va iniciar amb un networking empresarial entre 14 productors d’horta, oli, vi, melmelades i pa sense gluten i 10 restaurants de la comarca. D'aquesta manera, segons els organitzadors, la trobada “ha permès generar negoci directament entre els sectors i establir noves sinergies i aliances”. De la mateixa manera, part important de l’èxit d’aquesta trobada ha estat la col·laboració dels sindicats agraris JARC i Unió de Pagesos, així com del col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet.

Per fer major ressò del potencial agroalimentari de la comarca, durant la jornada s’ha explicat també el distintiu la Marca de Garantia de Productes de l’Empordà, que engloba entre altres l’Arròs de Pals, el Recuit, la Ceba de Figueres, la Botifarra dolça, els Brunyols de l’Empordà, la Gamba de Palamós i la Poma de relleno de Vilabertran. També s’ha fet esment al potencial impacte entre restaurants i productors de l’ús del segell Venda de Proximitat, promogut per la Generalitat de Catalunya.


Suport a la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

L’acte més institucional ha estat el de suport a la candidatura de la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Aquesta ja havia rebut el suport dels Germans Roca del Celler de Can Roca. S’ha fet públic el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà mitjançant la signatura del president d'aquest ens, Joan Català i la gerent de la Fundació Institut Cuina Catalana, Pepa Aymamí. L’acte ha estat presidit pel Director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol. Diferents municipis han manifestat la seva adhesió i la voluntat de difondre la campanya.