II Fira Orígens << Notícies

Un 20% més de tiquets venuts en la II Fira Orígens

 

El cap de setmana del 9 i 10 de novembre ha tingut lloc la segona edició de Fira Orígens a Olot, on enguany hi han participat més de 90 productors. Aquesta segona edició es tanca amb una excel·lent valoració per part dels organitzadors, amb un nombre de visitants molt similar al de l’any passat però amb un 20% més de tiquets de tast venuts, superant la xifra dels 30.000 tasts. El programa de la fira ha inclòs sessions de cuina en directe amb cuineres amb estrelles Michelin, Fina Puigdevall, Pere Planagumà, Nandu Jubany i Quim Casellas, entre altres cuiners; sessions de degustació a l’Aula de Tast; com també l’opció de tastar (5€ per 5 tiquets) i comprar tot tipus de productes de proximitat. 

Aquesta segona edició es tanca amb una excel·lent valoració per part dels organitzadors i promotors. Enguany el nombre de visitants a la fira ha estat molt similar al de l’any passat però s’han venut un 20% més de tiquets de tast, superant la xifra dels 30.000 tastos. Un dels principals motius és l’increment de l’oferta de degustació de productes per part dels expositors.

Durant el cap de setmana s’han fet un total de 20 sessions de cuina i 8 tallers per als més petits, tots ells amb un índex d’ocupació del 100%. Paral·lelament, les activitats que s’han celebrat a la ciutat també han comptat amb un gran afluència de públic. En referència a la procedència dels visitants, cal destacar, a banda dels garrotxins, l’elevant nombre de visitants de les comarques properes, de l’àrea metropolitana de Barcelona i també de les comarques de la Catalunya francesa.

La primera jornada es van poder presenciar sessions de cuina en directe de Màrius i Joan Jordà del resturant Emporium, Joan Cuadrat de El Claustre de Palerna així com també una sessió protagonitzada pel Col·lectiu de Cuina Volcànica. A la tarda els protagonistes van ser els tres restaurants amb estrelles Michelin, Fina Puigdevall i Pere Planagumà de Les Cols, Nandu Jubany de Can Jubany i Quim Casellas del Restaurant Casamar. A l’Aula de Tast s’hi van dur a terme sessions de degustació de diversos productes com els de la cooperativa Sambucus, els formatees de Mas Rovira, la cervesa artesana del Montseny i un tast de vi DO Empordà. Els més petits van poder participar en diversos tallers entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides, durant els dos dies de la fira.

El diumenge també hi va haver sessions de cuina en directe de Miquel Aldana de Tres Macarrons, Artur Martínez del Capritx, Xavier Sagristà de Mas Pau, Jordi Juncà de Ca l’Enric i Fabián Martín de Pizzeria Fabián. L’Aula de Tast va acollir tres sessions on el visitant va poder degustar productes Gustum, vins DO Empordà i diversos productes amb safrà, a càrrec d’Aromis.