18ª Garoinada de cuiners a Tamariu << Notícies

Un centenar de persones assisteixen la 18ª Garoinada de cuiners a Tamariu

 

Un centenar de persones, entre les quals els xefs Joan Roca, Nandu Jubany, Carles Gaig, Xesc Rovira, Benvingut Aligué o Joan Bosch, van assistir a la 18a edició de la Garoinada de Cuiners a Tamariu organitzada pel col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet. 

A banda dels cuiners esmentats i els de la Cuina de l’Empordanet, a la Garoinada a la barraca dels Lliris de Tamariu també hi assistiren importants elaboradors de cava catalans com els Mata de Recaredo, els Llopart de Llopart, o els Gramona de Caves Gramona i elaboradors com Carlos Piernas (salmons i fumats) o Enrique Tomás (pernils).

Aquesta iniciativa va néixer al 1997 amb l’objectiu d’apropar dos col·lectius gastronòmics: l’empordanès, amb Cuina de l’Empordanet i l’osonenc, amb Osona Cuina. De llavors a ençà, cada primer dilluns de març s’ha seguit la tradició i ja no només hi assisteixen els cuiners d’aquests dos col•lectius, sinó que en aplega de totes les comarques catalanes.

Després d’un llarg aperitiu a la platja dels lliris amb garoines, botifarra negre i llonganissa de Vic, els assistents es traslladaren a l’Hotel Tamariu on va tenir lloc l’àpat i la festa posterior amenitzada per Pep Sala (Sau), Pep Picas (Setze Jutges), Miquel Àngel Pasqual (La Trinca) i Pep Rodríguez (Els Que Canten).