31ª Festa de la Ratafia << Notícies

Un sarrianenc guanya el concurs de ratafia de Santa Coloma de Farners

 

El cap de setmana del 10 i 11 de novembre ha tingut lloc la 31ª edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Damià de Aguirre, veí de Sarrià de Dalt, ha estat el guanyador del primer premi del tradicional concurs, escollit per un jurat expert. El segon premi ha estat per David Ruiz, de Sant Hilari Sacalm; i en tercera posició la Imma Calderón, de Santa Coloma de Farners. En aquesta edició s’ha batut rècord de participants, amb 177 ratafies casolanes.

Després de fer una primera selecció van quedar 10 ratafies finalistes que van ser avaluades en el decurs del sopar de la ratafia que es va fer divendres i que va aplegar 400 comensals. El jurat expert que va decidir les ratafies guanyadores estava format per Josep Roca (Celler de Can Roca) Xavier Codina (Ratafia Russet), Àngel Portet (Ratafia Raiers), Frédéric Galtier (Desembolic) i Joan Pujades (Mas de la Caçadora). El lliurament de premis es va fer diumenge, a les 12:30 h, al Ratafiàrium de la Festa de la Ratafia.

La Ruta de la Ratafia va obrir dijous la Festa. Des d’aleshores i fins diumenge han estat moltes les activitats que s’hi han organitzat i que han omplert de gom a gom els carrers del centre històric de la capital de la Selva. El sopar de la ratafia (amb 400 comensals), la trobada de puntaires amb 550 participants, els concerts, els expositors de la vela de la ratafia, teatre, activitats infantils, culturals, ratafiaires, la primera cursa de muntanya de la ratafia, la fira de productes artesanals, xerrades, una nit del comerç, un concurs d’aparadors o activitats tradicionals del país han estat protagonistes d’aquesta 31a edició. La cultura convidada ha estat l’Occitània que durant aquest dies ha mostrat la seva tradició, costums i història.

Aquesta festa representa una recurs turístic molt atractiu per a la ciutat, però, a més, s’ha convertit en un element dinamitzador social i econòmic que singularitza Santa Coloma de Farners i la uneix amb la resta de pobles catalans i del món. Per altre part, la Festa-Concurs de la Ratafia és un element identitari dels colomencs com a terra de ratafia. La Festa-Concurs de la Ratafia està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia.