Biblioteques amb DO << Notícies

Vi i literatura al programa 'Biblioteques amb DO'

 

La DO Empordà i cinc biblioteques empordaneses inauguren aquest mes de gener el cicle "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que se celebrarà durant tot l'any a les diferents DO catalanes amb la participació de 25 centres públics.

Es tracta de diferents activitats com vermuts literaris, clubs de lectura, música, tasts de vins, lectures, etc. Pel que fa a l’Empordà, les biblioteques participants són les de Figueres, Palamós, Palafrugell, Calonge i Castell-Platja d'Aro.

La DO Empordà i les biblioteques de la zona són les encarregades d'obrir aquest mes de gener el programa anual. Entre altres propostes, la biblioteca de Figueres organitza divendres dia 11, la presentació del darrer llibre 'L’últim abat', de Martí Gironell, amb la participació d'Eduard Puig i Vayreda, doctor en enologia; Joan Manuel Soldevilla, escriptor i Anna Espelt, enòloga. L'acte comptarà amb degustació d’un vi DO Empordà d’Espelt Viticultors. 

Al Baix Empordà, la biblioteca de Palafrugell organitza dijous dia 10 el col·loqui 'El paisatge del vi a l’Empordà', a càrrec de Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge; Marta Arenas, enòloga, dinamitzadora d’enoturisme i propietària del celler Can Sais de Vall-llobrega; Jordi Grau, propietari de l’empresa Vins i Licors  Grau de Palafrugell; i Oriol Granyer, tècnic del Consorci de les Gavarres. Finalitzat el col·loqui es projectarà el documental Un mar de vinyes,  realitzat per la productora del Baix Empordà Vídeo Play Serveis. 

A Calonge, del 7 al 12 de gener té lloc exposició «Elaboració del Vi de Pagès», en col·laboració amb la Fundació  Remença XXI o el divendres 18 es celebrarà una lectura de poemes sobre el vi a càrrec de Josep Pedrals,  amb tast de vins dels cellers DO Empordà amb l’enòloga Núria Lúcia.

A Palamós, divendres 11 de gener, tindrà lloc un Tast de Glosa i Vi, és a dir,  recital de cançó improvisada amb degustació de vins del Celler Bell-lloc de Palamós. A càrrec dels glosadors Mireia Mena i Ferriol Macip, i del músic  David Mestre, de l’Associació Cor de Carxofa. Finalment, a Palamós, el dia 25 d'aquest mes se celebrarà un tast de vins de la DO  Empordà a càrrec de Núria Lúcia, enòloga.