Turisme Garrotxa << Notícies

Vuit empreses de la Garrotxa reconegudes amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

 

Vuit empreses de la Garrotxa han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), en el decurs d’un acte que es va celebrar el 14 de maig al Molí Fondo, de Sant Joan les Fonts. En el mateix acte de lliurament també s’ha renovat aquesta acreditació a deu establiments més. En aquests moments, 22 empreses adherides a Turisme Garrotxa ja s’han acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.
 
Han rebut l’acreditació el restaurant La Quinta Justa, Turisme Rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda, Restaurant B-Creck, Hotel Borrell, En Ruta Girona, Vol de Coloms, La Bombolla i l’Hotel l’Estació. Per altra banda, han renovat la CETS l’Hotel la Perla, Hostal Sant Bernat, Apartaments i restaurant Can Morera, Alberg de Joventut Bellavista, Cooperativa la Fageda, Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme, Educ’Art Serveis Educatius i Culturals, Turisme Rural Mas Cantallops, Turisme Rural Can Ventura i Càmping la Fageda.

Aquestes empreses han dut a terme una diagnosi dels aspectes ambientals, socials i de vinculació de la seva activitat al territori gràcies al suport tècnic de la Fundació Garrotxa Líder. També han complert amb les condicions marcades pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i per la Federació Europarc i, finalment, han definit un programa d'actuacions a tres anys vista com a eix clau del seu compromís amb el turisme sostenible a la comarca. 
 
La Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica pioners

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va rebre l’any 2001 la Carta Europea de Turisme Sostenible, un reconeixement del sistema de gestió turística que atorga la Federació Europarc. Des d'aleshores, el Parc Natural ha estat treballant conjuntament i en cooperació amb agents i administracions turístiques de tota la comarca per a la implantació d'un model de gestió turística sostenible. Entre els agents clau destaca Turisme Garrotxa, el punt de trobada comú del sector públic i privat. A partir de la segona meitat de 2008, la CETS es va obrir a les empreses turístiques, en un procés voluntari per tal de demostrar el compromís de les empreses amb el territori. Amb aquesta acreditació d'empreses, la Garrotxa torna a ser una comarca pionera. El Parc Natural ja va ser el primer de l’Estat a obtenir la CETS i, des de fa 5 anys, ha estat un parc pilot en el sistema d'acreditació d'empreses turístiques.
 
En la jornada també s’ha acreditat cinc noves empreses com a Espai o Punt d’Informació Turística. Després de superar el programa de formació corresponent, La Bombolla, el Turisme Rural la Rectoria de Sant Miquel de Pineda i el Restaurant la Quinta Justa s’han convertit en espais d’informació mentre que l’Hotel l’Estació i el Turisme Rural Can Riera han esdevingut punts d’informació. Amb aquestes, ja són 46 les empreses que disposen d’aquest servei als seus clients i configuren una xarxa comarcal única a Catalunya i a tot l’Estat amb l’objectiu de facilitar als visitants de la comarca una informació de qualitat i molt a l’abast.