Birrasana 2012 << Reportatges

II Festival Birrasana de Blanes

 

El cap de setmana del 28 i 29 d’abril el Passeig del Mar de Blanes va acollir per segon any el Fesitval Birrasana. Un total de 35 expositors procedents de Catalunya, de l’Estat i també internacionals, van oferir fins a 144 varietats de cervesa artesana.

En el II Festival Birrasana, que ha doblat el nombre d’expositors, s’hi van portar a terme també activitats relacionades amb el món de la cervesa com tallers d’inici a les cates, maridatges de cervesa amb plats de cuina i presentacions de llibres i d’una aplicació mòbil per controlar les cates. Segons l’organitzador, Josep Andreu McCarry, aquesta segona edició consagra el festival com a referent nacional.

Per acompanyar la degustació de cerveses i fer una mica de coixí, una empresa blanenca va presentar una hamburguesa de lluç i gambes que es va poder tastar durant el certamen. També, els més petits, van gaudir del festival amb un parc infantil, ja que el Birrasana té un caràcter fonamentalment lúdic, segons destaquen els organitzadors. Per això també el dissabte a la nit hi va haver actuacions i concerts pels assistents.

En definitiva, es tracta d’una iniciativa que dinamitza la vida cultural de Blanes i de la Costa Brava en general, un gust cerveser que, amb la platja de fons, us farà sentir com els pirates gaudint d’aquesta tradicional beguda a les tavernes després de desembarcar!

Cuina